top of page

Gerealiseerde voorzieningen

Braintrainers

De BrainTrainerPlus™ is een systeem (soort computer) dat ouderen met beginnende dementie of Alzheimer helpt het denkvermogen te stimuleren en het geheugen te trainen. Maar dat is niet alles wat het doet. Ouderen die ermee werken voelen zich prettig. Ze hebben het gevoel aansluiting te houden bij het hier-en-nu. Op de braintrainer vindt u maar liefst 30 spellen en quizzen waarmee de  bewoner (samen met een familielid of vrijwilliger) aan de slag kan. De spellen hebben diverse niveaus zodat de cliënt een passend niveau kan kiezen en meteen resultaat heeft. Dat geeft een tevreden gevoel en stimuleert om verder te gaan. Op het systeem kunnen niet alleen spelletjes en quizzen gespeeld worden, maar ook samen met u en andere familieleden een persoonlijk familieboek of een quiz (onder een eigen account) gemaakt worden. Op die manier kan het contact makkelijker en intensiever worden.

Er zijn inmiddels 5 braintrainers in huis en diverse vrijwilligers getraind.
Op 13 februari 2017, hebben we daarnaast voor de contactpersonen van de bewoners en/of hun vervangers(sters) een instructieavond gehouden. Er waren een 30-tal mensen aanwezig die de uitleg hebben gehoord en hebben geoefend met de braintrainer. We hopen dat ze met hun familielid veel van de braintrainers gebruik gaan maken.

De directeur van “Urban Trees” uit Druten heeft twee verrijdbare tafels geschonken zodat de braintrainers makkelijk overal gebruikt kunnen worden. Met deze gift zijn we uiteraard heel erg blij.

Rondjes Elisabeth

De twee interne “Rondjes Elisabeth” zijn feestelijk in gebruik genomen op Elisabethdag maandag 20 november 2012.

De Rondjes zijn bedoeld voor bewoners en hun naasten. Het doel: bewoners stimuleren tot bewegen, contact maken en vertrouwd raken met St. Elisabeth. Vrijwilligers, familieleden en bekenden begeleiden de cliënten. De “rondjes” zijn helder beschreven in een “wegwijzer”. Samen kunt u zo een Rondje wandelen door het gebouw St. Elisabeth.

 

Het Buitenrondje is in gebruik genomen op 23 april 2013. De vele beschreven objecten nodigen uit tot een wandeling rond het complex. De teksten op de bordjes geven uitleg over de objecten en zijn vanuit een rolstoel te lezen. Het Buitenrondje is zo ingericht dat het op elk gewenst moment onderbroken kan worden om op een ander tijdstip of dag te vervolgen. Er zijn ook rustpunten in opgenomen.

 

Voor beide Rondjes zijn de routekaarten bij de receptie af te halen.

 

De Rondjes Elisabeth werden financieel ondersteund door het Coöperatiefonds van Rabobank Maas en Waal

Terras

De inrichting van het  terras met comfortabel terrasmeubilair, bloembakken en grote parasols, is door de stichting  Vrienden van Elisabeth aangeboden bij de opening van de nieuwbouw van St. Elisabeth op 12 juni 2012.

Stiltecentrum

In de nieuwbouw heeft de stichting Vrienden van Elisabeth, dankzij een legaat, een Stiltecentrum voor alle gezindten gerealiseerd op de eerste verdieping van Elsenburcht.  Het is een serene ruimte die onder architectuur is uitgevoerd.

De elementen water, vuur, aarde, lucht, komen zowel in het interieur als de kunstwerken perfect tot uiting. 

Bewoners, familie en medewerkers kunnen even in alle rust er gaan zitten, even samen praten, hun gedachten laten gaan, muziek luisteren of gewoon stil zijn.

 

Velen steken een veilig kaarsje bij Maria aan.

Stichting Vrienden van Elisabeth
Stichting Vrienden van Elisabeth
bottom of page