Please reload

Recente berichten

Hartverwarmende Elisabethdag met Opera Familia

17/11/2017

 

 

 ​

 

Plaza werd sfeervolle Concertzaal

 

Het is een goede traditie van de Vrienden van Elisabeth de cliënten op deze dag extra te verwennen. De 17e november,  naamdag van de patroonheilige werd dan ook stijlvol gevierd. Met een verrukkelijk diner voor de cliënten in de Plaza.  De “thuisblijvers” werden op hun afdeling verrast met  het zelfde diner. Het optreden van de muzikale familie “Opera Familia” met “Rondje Vrijthof” ’s middags in de Plaza, was hartverwarmend. Vader Paul, echtgenote Carla en dochter  Belinda, zongen de sterren van de hemel. De Plaza van St. Elisabeth was een echte schouwburg, de cliënten genoten en de sfeer was ontspannen en hartelijk.

 

Het was weer bijzonder te ervaren wat muziek doet met ouderen. Sterker nog, wat Carla, Belinda en Paul met hun zang tevoorschijn toverden aan muzikale  ontspanning en blijdschap in de zaal. Voeg daarbij de elegante avondkleding van Belinda en Carla en het rokkostuum van Paul. Doe je ogen dicht en je zweeft mee met de walsen en prachtige zang. Het was een fantastisch samenspel in de Plaza tussen de muzikale familie en de cliënten van Elisabeth.  Juist die persoonlijke aandacht van de  zangers  gaf sommige ouderen vleugels. Ze herkenden de melodieën en er werd aarzelend mee geneuried. 

Wat muziek en persoonlijke aandacht kan doen. Heel dankbaar zo ouderen in hun muzikale hart te raken en samen een prachtige sfeer neer te zetten.

 

Operagevoel

De sprookjesachtige kleding van Belinda en Carla versterkten het operagevoel. Ze leken te zweven op de muziek en Paul in zijn witte kostuum stal de harten van de dames. Er gebeurden zelfs kleine wonderen, sommigen (her-)kenden de teksten. Die melodieën werden in de loop van de middag ontspannen en  feilloos meegezongen. Het was een buitengewone ervaring in een unieke sfeer. De cliënten, van 104 jaar tot ietsje minder oud genoten met volle teugen. Die hartelijke persoonlijke aandacht van Carla, Belinda en Paul, deed de mensen zichtbaar goed. De blijdschap, warmte en sfeer was kenmerkend voor deze bijzondere middag. 

Wat een muzikale familie aan hartelijkheid kan brengen op een vrijdagmiddag  in november. Een unieke en bijzondere middag: Elisabethdag met Opera Familia.

 

De Vrienden van Elisabeth zijn ongelooflijk dankbaar  voor de financiële ondersteuning van de stichting “Wij voor jou” met de actie “Goud voor Oud concerten”. Met die hartelijke en royale financiële ondersteuning konden de Vrienden van Elisabeth deze middag realiseren en beleefden de cliënten van St. Elisabeth een bijzondere Elisabethdag 2017. Wat zou het schitterend zijn zo’n unieke muziekmiddag nog eens naar St. Elisabeth te halen. En de cliënten van het huis mee te voeren in de klanken  van de opera!

 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 Vrienden van Elisabeth | Beneden-Leeuwen

Website ontwikkeld door iMDH.nl