top of page

Vrienden Ontmoeten 2017 : een hartelijke middag

Maandag 10 juli was een middag in een gouden lijst!

Vroeg in de middag was het al druk in de Plaza: veel mensen kwamen af op de muzikale klanken van de Melody Players. Vertrouwde geluiden in het zorgcentrum. Onderdeel van “Vrienden Ontmoeten 2017” door de Vrienden van Elisabeth op stapel gezet. Het was druk en erg gezellig in de Plaza. Druk in de gangen van het zorgcentrum en in de punttent van de Vrienden van Elisabeth op het parkeerterrein aan de Beatrixstraat.

Na de koffie met brownies in de Plaza scharrelden de cliënten en hun familie langs de tafels met fraaie kaarten van Lies en de spullen uit het Streekmuseum. De snuffelmarktkraam van Elsenburcht 2 was een van de vele aanbieders van mooie dingen. Het schildersclubje van bewoners van St. Elisabeth “De vrolijke kwasten” liet zien wat ze onder leiding van Els produceerden. De mooie schilderstukken trokken ieders belangstelling. Er was onnoemelijk veel te zien en te beleven. Een glaasje fris of borreltje met een hapje hoorde er bij.

’n Kijkje in de gangen? Het aanbod aan spullen daar is nauwelijks te noemen!

Bij de Heemkundevereniging waren de foto’s van verdwenen gebouwen in Beneden-Leeuwen de grote trekpleister. Stof genoeg om te praten over vroeger, toen het allemaal beter was? Of beter leek? De Cliëntenraad gaf deskundige voorlichting over het nut en waarom van de LCR. De vraag hoeveel noten in hun ton zaten veroorzaakte een file in de gang. Ja, wie doet er niet graag een gokje! Iedereen was verbaasd van de trucs van de goochelaar. Ongelooflijk wat een vingervlugheid. In de gang waren allerlei creatieve uitingen te zien. Het was er file lopen. Bekenden kwamen elkaar daar tegen en ook in de Plaza. Ze namen er een ijsje en belandden in de “fotostudio” . Daar kon je in een gouden lijst op de foto. De portretten komen naar de degenen die poseerden!

In de punttent van de “Vrienden van Elisabeth” werden drankjes geschonken. De hartige hapjes uit de grote pan van de Keurslager smaakten er voortreffelijk bij. Adrie Vlooswijk was daar de vertrouwde musicus die voor de unieke sfeer zorgt. Mensen genoten zichtbaar van de spontane gesprekken over van alles. Even stilstaan bij de spullen van vroeger van Jan, altijd leuk. De dames en heren van het Streekmuseum in oude kleding schreden deftig tussen de bezoekers door en deelden lekkers uit. Ze oogsten veel bewondering.

Zoveel cliënten en hun bezoekers, vrijwilligers, deelnemers, de levende muziek, het was een fantastische en spontane middag. Zo hartelijk is “Vrienden Ontmoeten 2017” precies bedoeld.

Graag gedaan! Het bestuur van de Vrienden van Elisabeth.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page