top of page

Braintrainers

In ons Jubileumjaar 2015 is, naast de grotere feestelijkheden in de loop van het jaar, bewust gekozen voor “blijvende investeringen speciaal voor cliënten”.

Dinsdag 26 mei om 11.00 uur zijn op de afdeling Psychogeriatrie Lauwegaard twee “Braintrainers” aangeboden en geïnstalleerd. Gerard Verhoeven, voorzitter van de stichting Vrienden van Elisabeth heeft de 2 Braintrainers aangeboden aan mevrouw Van Ham van de afdeling Lauwegaard 13 en mevrouw De Groot van afdeling Lauwegaard 3. De dames gingen er onmiddellijk mee aan de slag. Met zichtbaar genoegen vanwege de snelle resultaten.

Het zijn gebruiksvriendelijke computers waarin diverse spellen en vormen van geheugentraining zijn opgenomen. Met spellen die op verschillende niveaus kunnen worden gespeeld. Op het aanraakscherm zijn de resultaten metéén te zien. Dat geeft de cliënten meteen een goed gevoel. In de praktijk blijkt dat ouderen nauwelijks weerstand hebben tegen een computerscherm. In tegendeel het wakkert de nieuwsgierigheid aan en stimuleert het ontdekken van wat er tevoorschijn komt. De programma’s zijn zo ontwikkeld dat de meeste mensen er een goed gevoel over zichzelf bij krijgen. Bovendien kunnen puur persoonlijke (oefen)-programma’s en zelfs foto’s van bijvoorbeeld kleinkinderen of andere familiefoto’s worden geïnstalleerd. Dat persoonlijke account is dan alleen toegankelijk voor die éne persoon. Wij hopen dat er veel plezier aan deze Braintrianers beleefd gaat worden.

Recente berichten
bottom of page